Honderd+drachtige+schapen+gestolen+in+Groningen
Nieuws
© DIRK HOL

Honderd drachtige schapen gestolen in Groningen

Een koppel van ongeveer honderd schapen is in de nacht van zondag op maandag gestolen in gemeente Slochteren. Van de daders ontbreekt elk spoor. LTO roept mogelijke getuigen op zich te melden.

Naast diefstal van de schapen werden er hekken, een vangkooi en een schrikdraadapparaat meegenomen. Het betreft Swifter-ooien van schapenhouder Siert de Haan uit Lageland. Veel ooien moeten over een maand aflammeren. De schapenhouder schat de schade op 35.000 euro.


'Het aparte is dat in deze regio in Groningen vaker schapen worden gestolen', zegt Berdien van Everdingen van LTO Nederland tegen RTV Noord. 'Het gaat dan meteen om grote partijen schapen, dat is verontrustend. Het moet een groot voertuig zijn geweest om de dieren te vervoeren.'

Eigen schapenboerderij

Van Everdingen heeft niet de indruk dat de daders de schapen hebben gestolen voor de slacht. 'Het zijn immers hoogdrachtige ooien', zegt ze. 'Dan zijn er nog wel andere schapen in Groningen die daarvoor in aanmerking komen. Je zou bijna denken dat de persoon die ze heeft gestolen gewoon met de dieren verdergaat op een eigen schapenboerderij.'

De schapen liepen in een wei in gemeente Slochteren, om precies te zijn tegenover café De IJzeren Klap aan de Blokkumersloot. Dat café is gelegen aan de weg Slochterdiep tussen Slochteren en de N360 (Groningen-Delfzijl). De dieren zijn in de nacht van zondag op maandag gestolen. Ook werden er Veno-hekken en een schrikdraadapparaat meegenomen.

Getuigen

Van Everdingen roept getuigen op zich bij haar te melden, via telefoonnummer (06) 53824611. Ze zoekt ook beelden van beveiligingscamera's in de buurt. In deze regio vinden de laatste jaren vaker diefstallen plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer