Agrifirm breekt record met uienpoolprijs 33,10 euro

De Agrifirm poolprijs van de uienpool met korte opslag is uitgekomen op 33,10 euro per 100 kilo. Niet eerder in de geschiedenis van de pool werden de uien zo goed betaald.

Agrifirm+breekt+record+met+uienpoolprijs+33%2C10+euro
© Nieuwe Oogst

Volgens officiële cijfers zijn er 36 procent minder uien geoogst en dat is fors. Dat heeft aan alle kanten impact gehad op de markt en de prijsvorming. Er zijn telers die hier goed van zullen profiteren.

In een heel aantal gevallen was de verkoop echter te vroeg om echt profijt te hebben van de stijgende prijzen. ‘De telers in de pool hebben deze zorg niet en profiteren door middel van deze poolprijs goed van de stijgingen’, aldus Agrifirm.

Spannende markt

In de pool met korte opslag hebben de telers meegedaan met de uienmarkt van oktober tot en met half januari. Het was een spannende markt, met prijzen die tot en met december opliepen, maar in januari toch weer stabiliseerden.

Met een goede spreiding in de verkoop heeft de pool een keurige middenprijs gescoord. De kwaliteit van de uien in bewaring is goed geweest en de tarrapercentages liggen gemiddeld op 4,5 procent en dat is laag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer