Failliete varkenshouder vertelt zijn verhaal

Willy Wolfkamp is na 43 jaar gestopt met zijn varkenshouderij. De boer moest noodgedwongen stoppen na onder meer een reeks financiële tegenslagen.

De rechtbank in Almelo verklaarde het bedrijf van Wolfkamp in Haarle eind 2018 failliet. De stallen staan leeg en de boerderij staat te koop. Wolfkamp voelt zich vooral in de steek gelaten door de bank. Het verhaal van een varkenshouder in financiële nood staat niet op zich.

De lage prijzen voor varkens, strengere wetgeving en milieu-eisen zorgen voor de nodige kopzorgen bij veel varkenshouders in het hele land. In het persoonlijke verhaal van Wolfkamp wordt duidelijk dat een serie gebeurtenissen op persoonlijk en financieel vlak, grote gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer