Varkenshouder berust in faillissement

Willy Wolfkamp uit Haarle was 43 jaar lang varkenshouder. Na een reeks financiële tegenslagen in de afgelopen jaren, moet hij noodgedwongen stoppen. De stallen staan vanwege het faillissement leeg.

De boer verzorgde eind 2018 nog 4.500 varkens, nu is het doodstil op het erf in het Overijsselse Haarle. De slechte financiële situatie op de varkensboerderij ontstond door een mix van factoren. De lage biggenprijs, problemen met personeel, fysieke klachten bij Wolfkamp zelf en het wegvallen van financiële steun van de bank voor de noodzakelijke bedrijfsuitbreiding.

Vooral het intrekken van het krediet voor nieuwbouw viel Wolfkamp zwaar. 'Van de één op de andere dag krijg je te horen dat je geen geld meer krijgt. Terwijl ik flinke onkosten heb gemaakt voor onder meer vergunningen en rechten. En als reden wordt dan aangegeven dat ik te oud ben. Ik was toen 53. En mijn leeftijd wisten ze ook toen de aanvraag voor het krediet in eerste instantie werd goedgekeurd.'

Nieuw werk gevonden

De boerderij wordt in de komende weken getaxeerd en dan krijgt Wolfkamp ook meer duidelijkheid over zijn toekomst. Vervelen doet hij zich niet, want hij is meteen begonnen met een praktijkgerichte opleiding binnen de asbest-verwijdering.

Willy Wolfkamp, failliete varkenshouder uit Haarle
Willy Wolfkamp, failliete varkenshouder uit Haarle © René Eijsink

'Ik had dat idee al een tijdje in mijn hoofd. En dat is ook wellicht een tip voor andere varkenshouders die het moeilijk hebben. Denk eens na wat jij graag zou willen doen, stel dat het bedrijf stopt. Als je dat beeld al voor ogen hebt, berust je makkelijker in een overname of faillissement.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer