Vitens+verwijdert+tip+%27eet+eens+geen+vlees%27+van+site
Nieuws
© VidiPhoto

Vitens verwijdert tip 'eet eens geen vlees' van site

Waterbedrijf Vitens heeft de tip om water te besparen door 'eens geen vlees te eten' van zijn website verwijderd. Dit gebeurde na kritiek van Stichting Agri Facts (STAF).

Volgens STAF was de tekst van Vitens misleidend. 'Het bedrijf suggereerde dat de productie van rundvlees een echte waterverspiller is, de productie van 1 kilo rundvlees zou 15.000 liter leidingwater kosten.'

De opgevoerde 15.000 liter betreft echter de waterfootprint, waarin het regenwater dat op de weilanden en veldgewassen valt, een aandeel heeft van 85 tot 90 procent.

Agri Facts vindt dat Vitens een groot publiek foutief heeft voorgelicht over het eten van vlees. Het bericht brengt bovendien schade toe aan de agrarische beroepsgroep, stelt de stichting. De stichting eiste van het bedrijf 'de fout publieke recht te zetten'.

Lees ook: pbl en staf steggelen over vleesconsumptie

Vitens betreurt het dat de indruk ontstaat dat voor de productie van (rund)vlees drinkwater wordt gebruikt, schrijft het bedrijf in een reactie aan STAF. 'Uw opmerking hierover is terecht, lezers kunnen de conclusie trekken dat door het 'niet eten van vlees' drinkwater wordt bespaard. Hierop heeft Vitens, zoals wij in onze eerdere contacten al aangaven, direct actie ondernomen en de tip van de website verwijderd.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer