Doodsbedreiging+vanwege+%23boerenhoudenvandieren
Nieuws
© David Hilberink

Doodsbedreiging vanwege #boerenhoudenvandieren

Een kogel door haar kop schieten, dat wilde een actievoerder doen bij melkveehoudster Henny Verhoeven uit het Brabantse Keldonk. De bedreiging kwam naar aanleiding van LTO-actie #boerenhoudenvandieren.

Bij die actie plaatsen veehouders foto's van hoe ze met hun dieren omgaan. Een aantal dieharddierenactivisten kon dat niet waarderen, vertelde Verhoeven in het programma Wakker! aan radiopresentator Maarten Kortlever van Omroep Brabant. 'De activisten gaan ervan uit dat boeren niet goed met dieren omgaan. Ze hebben dit schijnbaar in hun hoofd. Ze hebben alleen maar een negatief beeld, zo lijkt het', zei de melkveehoudster.

'Tegenstanders beweren dat wij foto's plaatsen die niet echt zouden zijn. Aan de andere kant komen zij met beelden die in onze ogen niet echt zijn. Zo worden nog altijd legbatterijen getoond, die al lang uit ons land zijn verdwenen. Dit wordt omschreven als Nederlandse praktijk.'

Kogel door de kop

Daarbij zijn er bedreigingen, meldde Verhoeven. 'Een vrouw, nota bene, schreef dat ze me een kogel door de kop wilde schieten. Een andere vrouw die bij de thuiszorg werkt, vergeleek in een bericht aan een andere boerin de landbouw met de holocaust. En dat terwijl ze zelf mensen verzorgt die de holocaust hebben meegemaakt.' Iedereen denkt op internet alles maar te kunnen roepen, stelt de melkveehoudster. Ze besloot een brief naar de werkgever van deze verzorgster te sturen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer