ZLTO+biedt+bedrijfsbe%C3%ABindigers+%27Een+Nieuwe+Start%27
Nieuws
© Anton Dingemanse

ZLTO biedt bedrijfsbeëindigers 'Een Nieuwe Start'

ZLTO biedt een cursus voor bedrijfsbeëindigers aan onder de naam 'Een Nieuwe Start'. Deze tweedaagse cursus vindt op 21 maart en 4 april 2019 plaats in Den Bosch.

ZLTO-leden, echtparen en alleenstaanden, kunnen zich aanmelden voor de cursus. Die wordt gegeven in het ZLTO-kantoor in Den Bosch. Stoppen met het eigen agrarisch bedrijf is een definitieve beslissing, met veel onzekerheid en ingrijpende veranderingen voor het hele gezin.

Het afbouwen van het bedrijf is een grote stap om te zetten, geeft de ZLTO aan. Het kan het gevolg zijn van een keuze die verband houdt met gezondheid, economisch perspectief of met het zoeken van een andere levensinvulling. Zeker als de pensioengerechtigde leeftijd nog ver weg is en op een andere manier een inkomen gevonden moet worden.

Arbeidsmarkt

Een tweede grote stap die gezet moet worden, is het vinden van een nieuwe baan op de arbeidsmarkt. Werk zien te vinden wat bij de persoon past en waar een nieuwe uitdaging in te vinden is, weet de ZLTO. De doelgroep voor deze cursus zijn degenen die reeds gestopt zijn met hun bedrijf of dit jaar gaan stoppen.

De cursus is bedoeld voor die mannen en vrouwen die op de arbeidsmarkt weer een nieuwe plaats moeten zien te vinden die bij hen past. Tevens wordt aandacht besteed aan de sociaal-emotionele kant van het beëindigen van het bedrijf. Meer informatie of aanmelden kan via sociaal@zlto.nl of te bellen met Willem Leys (06) 29520242 of Adri van der Plas (06)-21212447.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer