Raad van State verwerpt bezwaar tegen Ackerlodges Ruinerwold

De Raad van State heeft geen bezwaar tegen vestiging van negen Ackerlodges op het land van vleesveehouder Roelof Dekker in Ruinerwold.

Raad+van+State+verwerpt+bezwaar+tegen+Ackerlodges+Ruinerwold
© Peter Nefkens

De rechter veegde woensdag de bezwaren van omwonenden tegen de recreatieverblijven in de bosrand aan de Havelterweg van tafel. Volgens de Staatsraad hebben de tegenstanders onvoldoende inhoudelijke bezwaren aangereikt. Ze vonden vooral de informatievoorziening van gemeente De Wolden tekort schieten.

Het project van Dekker ligt door de bezwaarprocedure inmiddels twee jaar noodgedwongen op de plank. Eerder schoot de Groningse bestuursrechter de vergunning om formele redenen af. Met de uitspraak van de Raad van State is de laatste hobbel nu genomen. Gemeente De Wolden staat achter het plan

Leader-subsidie

Het Ackerlodge-initiatief heeft ook de steun van provincie Drenthe. Volgens gedeputeerde Henk Jumelet van provincie Drenthe is het project uniek en verdient het daarom ook om een Leader-subsidie te krijgen. Het past goed in de groeiende behoefte naar extensieve recreatie.

Dekker zoekt aanvullende inkomsten, omdat een neventak natuurbeheer nog onvoldoende oplevert naast het houden zoogkoeien en een tak stierenmesterij. De vleesveehouder zegt zelf vooral te mikken op een verblijf van langeafstandwandelaars in de Ackerlodges. Die onderkomens zijn zelfvoorzienend en staan op 50 meter van elkaar bij een perceel waar 's zomers ook de koeien grazen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer