CNB+krijgt+predicaat+Koninklijk
Nieuws
© niels de vries

CNB krijgt predicaat Koninklijk

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) kreeg donderdag het predicaat Koninklijk. Locoburgemeester Kees van der Zwet van gemeente Lisse maakte dat bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van CNB.

Directeur Leo van Leeuwen van CNB noemde het predicaat een prachtig cadeau. 'Als bedrijf een leeftijd bereiken van honderd jaar is een geweldige prestatie. Ik ben dan ook trots op alle medewerkers van toen en nu die hebben bijgedragen aan het in goede gezondheid bereiken van deze leeftijd. Het Predicaat Koninklijk ervaren we dan ook als een kroon op ons werk en een stimulans voor de toekomst.' Later dit jaar volgt nog een officiële overhandiging van het predicaat.

CNB is op 16 januari 1919 opgericht als Bloembollenveilingvereniging West-Friesland. In 1923 werd in Lisse de Coöperatieve Veilingvereniging HBG opgericht. De organisaties fuseerden in 1975 tot CNB. De handelsomzet bedroeg in het seizoen 2017/2018 294 miljoen euro. De coöperatie telt 1.278 leden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer