Bloembollenco%C3%B6peratie+CNB+verhoogt+winst
Nieuws
© niels de vries

Bloembollencoöperatie CNB verhoogt winst

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) heeft het boekjaar 2017-2018 afgesloten met een winst van 1,7 miljoen euro.

Dit is een toename van ruim 300.000 euro ten opzichte van het afgelopen boekjaar. De handelsomzet bemiddeling is met 1 miljoen euro gestegen en bedraagt 294 miljoen euro. Deze vooruitgang is met name terug te zien in de productgroepen tulp, overige bolgewassen en groene veilingen. De omzet uit lelies is gedaald ten opzichte van het vorige verslagjaar.

'De dienst koelen en prepareren heeft een uitstekend jaar achter de rug', zegt Leo van Leeuwen, directeur van CNB. 'Er is een omzet gerealiseerd van 5,3 miljoen euro, wat neerkomt op een verhoging van ongeveer een half miljoen euro.'

Restitutie aan leden

'Dit mooie resultaat maakt het mogelijk om 10 procent van de betaalde provisie als restitutie aan de leden uit te keren. De jaarrekening en het hierin opgenomen voorstel tot restitutie wordt ter goedkeuring aan de algemene ledenvergadering voorgelegd', aldus Van Leeuwen. De algemene ledenvergadering vindt plaats op dinsdag 9 oktober in Lisse.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer