Strautmann komt met Ambion opraapwagens

Strautmann introduceert met de Ambion een nieuwe serie opraapwagens met een laadvolume tot 49 kuub. De wagens zijn voorzien van invoerbalken.

Strautmann+komt+met+Ambion+opraapwagens
© Eigen Foto

De Strautmann Ambion 440 heeft een laadvolume van 42 kuub. De Ambion 500 heeft een inhoud van 49 kuub. Deze machines vervangen de vorige Vitesse-types 4201 en 4701 en zijn vooral geschikt voor het laden van hooi en andere droge gewassen.

De laadeenheid van de Ambion heeft een 1,80 meter brede pick-up. Standaard is er een balkinvoer met vier invoerbalken aangedreven door een dubbele ketting. Als optie is er een versie met vijf balken aangedreven door tandwielen.

Messen

De snijeenheid heeft standaard zes messen. Optioneel zijn maximaal 37 messen beschikbaar. Nieuw is de indeling: de buitenste messen worden nu verder naar binnen gemonteerd om een uniformere snijlengte te verkrijgen.

Het platform is verzinkt voor optimale corrosiebescherming en voorzien van een 25 millimeter dikke houten vloer. Het laadcompartiment is aan de bovenkant gesloten met stevige plaatwerkprofielen om het droge materiaal beter te verdichten en zo optimaal gebruik te maken van het laadvolume.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer