Strautmann+komt+met+Ambion+opraapwagens
Nieuws
© Eigen Foto

Strautmann komt met Ambion opraapwagens

Strautmann introduceert met de Ambion een nieuwe serie opraapwagens met een laadvolume tot 49 kuub. De wagens zijn voorzien van invoerbalken.

De Strautmann Ambion 440 heeft een laadvolume van 42 kuub. De Ambion 500 heeft een inhoud van 49 kuub. Deze machines vervangen de vorige Vitesse-types 4201 en 4701 en zijn vooral geschikt voor het laden van hooi en andere droge gewassen.

De laadeenheid van de Ambion heeft een 1,80 meter brede pick-up. Standaard is er een balkinvoer met vier invoerbalken aangedreven door een dubbele ketting. Als optie is er een versie met vijf balken aangedreven door tandwielen.

Messen

De snijeenheid heeft standaard zes messen. Optioneel zijn maximaal 37 messen beschikbaar. Nieuw is de indeling: de buitenste messen worden nu verder naar binnen gemonteerd om een uniformere snijlengte te verkrijgen.

Het platform is verzinkt voor optimale corrosiebescherming en voorzien van een 25 millimeter dikke houten vloer. Het laadcompartiment is aan de bovenkant gesloten met stevige plaatwerkprofielen om het droge materiaal beter te verdichten en zo optimaal gebruik te maken van het laadvolume.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  30 %
Meer weer