Nieuwe+Oogst+belangrijkste+nieuwsbron+voor+boeren
Nieuws
© Archief

Nieuwe Oogst belangrijkste nieuwsbron voor boeren

Nieuwe Oogst is voor boeren en tuinders de belangrijkste vaktitel in 2019. Uit onafhankelijk onderzoek van AgriDirect blijkt dat Nieuwe Oogst met de krant en nieuwsbrief het hoogste bereik en de hoogste waardering onder agrarische ondernemers geniet.

Dat meldt AgriDirect op basis van het Communicatieonderzoek 2019, waarin 45 agrarische vakbladen zijn opgenomen. Nieuwe Oogst blijft met een bereik van 57,2 procent binnen de doelgroep Boerderij (38 procent) en Veeteelt (35 procent) ruim voor.

 

Nieuwe Oogst komt op de vraag 'wat is voor u het belangrijkste vakblad?' als beste uit de bus. 27,6 procent van de boeren en tuinders noemt Nieuwe Oogst als belangrijkste nieuwsbron. Boerderij (20 procent) en Melkvee (5,4 procent) volgen op plaats twee en drie. In de vorige editie van het Communicatieonderzoek in 2016 kwam Nieuwe Oogst met 25 procent eveneens als belangrijkste vakblad naar voren.

 

Nieuwsbrief

AgriDirect bracht ook het online bereik van de agrarische vaktitels in kaart. 65,5 procent van de boeren en tuinders ontvangt de nieuwsbrief van Nieuwe Oogst. Op dit terrein zijn Boerderij Vandaag (46,5 procent) en Boerenbusiness Daily (40,2 procent) de nummer twee en drie. 92,5 procent van de respondenten geeft aan de nieuwsbrieven van uitgevers 'soms', 'meestal', tot 'altijd' te lezen. 43,4 procent van de respondenten volgt agrarisch nieuws via een nieuws-app.

Andere uitkomsten uit het onderzoek zijn dat advertenties in vakbladen een prima attentiewaarde hebben. 80,7 procent van de agrarische ondernemers geeft aan 'sommige', 'de meeste' tot 'alle' advertenties in vakbladen te lezen. Eveneens ruim 80 procent bezocht in de afgelopen twee jaar een agrarische vakbeurs. Vakbladen, internet en e-mail zijn voor boeren en tuinders de voornaamste informatiekanalen.

Relevantie

Patrick Bramer – hoofdredacteur en uitgever van Nieuwe Oogst – is trots op de uitkomsten van het onderzoek. 'Onze redactionele aanpak wordt gewaardeerd door onze lezers, getuige de hoge leesintensiteit van zowel de krant als de nieuwsbrief. Dat is vanzelfsprekend een prachtige erkenning en stimuleert om de multimediale relevantie van Nieuwe Oogst de komende jaren verder te versterken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer