Tweede+ronde+voor+verduurzaming+Drentse+melkveehouders
Nieuws
© Ruud Ploeg

Tweede ronde voor verduurzaming Drentse melkveehouders

Nog eens tweehonderd Drentse melkveehouders krijgen vanaf februari de kans om hun bedrijf te verduurzamen. Met steun van de provincie en extra hulp van een adviseur kunnen ze een duurzaam bedrijfsplan opstellen.

Eerder al deden bij wijze van proef 45 Drentse melkveehouders mee aan het project. Het doel is het maken van een duurzaamheidsplan op maat. Daar aan gekoppeld wordt een financiële beloning van maximaal 7.500 euro in het vooruitzicht gesteld voor de duurzaamheidsstappen die zij vervolgens realiseren.

Met de gecombineerde aanpak dagen provincie Drenthe, LTO Noord, Natuur- en Milieufederatie Drenthe, natuurorganisaties en het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt de Drentse melkveehouders uit een koploperspositie op het gebied van duurzaamheid in Nederland in te nemen.

Handvatten

Gedeputeerde Henk Jumelet is lovend over de opzet. 'Met het plan op maat heeft straks ruim een kwart van de melkveehouders in Drenthe inzicht in de eigen bedrijfsvoering. Via het project krijgen ze concrete handvatten om aan de slag te gaan met het optimaliseren van kringloop, grondgebruik, waterbeheer, duurzame energie en biodiversiteit. Dat is goed voor de ondernemer zelf en voor de omgeving.'

Provinciale Staten hebben 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van diverse maatregelen om de sector in Drenthe te helpen bij verduurzaming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer