Geitensector+registreert+medicijngebruik+centraal
Nieuws
© Johan Wissink

Geitensector registreert medicijngebruik centraal

De melkgeitenhouderij gaat, op vrijwillige basis, het medicijngebruik bij geiten centraal registreren. Met de deelname kunnen ondernemers punten verdienen in het kader van de Duurzame GeitenZuivelketen.

Hiervoor moeten dierenartsen per 1 januari van dit jaar de medicijnleveranties registreren in de centrale database, meldt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. Geitenhouders moeten hun dierenarts hiervoor machtigen.

Subcategorieën

Bij de registratie wordt onderscheid gemaakt in drie diercategorieën. Dat zijn lammeren tot spenen, lammeren na spenen en melkgeiten. Voordeel van dit systeem is dat melkgeitenhouders kunnen zien hoe ze in die categorieën qua dierdagdoseringen scoren ten opzichte van hun collega-ondernemers.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer