In 2018 verdere antibioticareductie in HyCare-stal

In 2018 is het antibioticagebruik in de HyCare-stal van MS Schippers in Bladel verder teruggebracht. Bij de biggen ligt het gebruik in 2018 met 1,71 ddd per big 92 procent onder het landelijk gemiddelde van 2017. Bij de vleesvarkens is dat met 0,62 ddd per vleesvarken 84 procent lager dan het landelijk gemiddelde van 2017.

In+2018+verdere+antibioticareductie+in+HyCare%2Dstal
© MS Schippers

'De visie zonder antibiotica is ons doel hebben we verder ontwikkeld en we hebben aangetoond dat we het gebruik van antibiotica tot een minimum kunnen beperken. Alles draait om optimale hygiëne en goed management', merkt Arjan Wermink van MS Schippers op.

Vier pijlers

De HyCare-methode berust op vier pijlers. Het coaten van voeren en wanden, gedegen reinigen en desinfectie van de afdeling na iedere ronde, schoon drinkwater en effectieve ongediertebestrijding. De combinatie van deze factoren en de juiste werkmethode zorgen voor een kiemarme leefomgeving, waardoor minder antibiotica gebruikt hoeft te worden.

Wermink: 'We zien dat de algehele diergezondheid beter is, waardoor de dieren ook beter presteren.' HyCare is inmiddels op circa 70 bedrijven operationeel en wordt uitgerold door één vleesketen. Bij deze bedrijven ziet MS Schippers vergelijkbare resultaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer