VVD+Overijssel+bezorgd+om+%E2%80%98drugsmaffia%E2%80%99+buitengebied
Nieuws
© William Hoogteyling

VVD Overijssel bezorgd om ‘drugsmaffia’ buitengebied

De VVD-fractie in Overijssel maakt zich zorgen over de toename van drugsdumpingen in het buitengebied. De partij wil niet dat boeren en tuinders de dupe worden van de ‘drugsmaffia’.

De VVD wil niet dat de kosten van het opruimen voor rekening komen van landeigenaren en boeren. Daar moet volgens de partij een andere oplossing voor komen.
Het aantal illegale stortingen in het buitengebied in Oost-Nederland is in 2018 toegenomen tot een recordaantal van. Het gaat om minimaal 55 stortingen, meldt regionale krant Tubantia. In 2017 gebeurde dat nog 44 keer.

De VVD wil niet dat ‘hardwerkende agrariërs de dupe worden van de drugsmaffia in Overijssel doordat de opruimkosten van drugsafval op landeigenaren worden verhaald.’ De fractie heeft het provinciebestuur gevraagd om een overzicht van alle dumpingen in Overijssel en de bijbehorende kosten. Ook wil de fractie weten of de provincie heeft samengewerkt met gemeenten en politie om drugscriminaliteit aan te pakken.

Prioriteit

‘Het is een goede zaak dat het tegengaan van de drugsdumpingen prioriteit heeft gehad van de politie in 2018’, stelt fractievoorzitter Regien Courtz. ‘Maar we moeten constateren dat ondanks die aandacht er sprake blijft van een stijging van dumpingen en dat landeigenaren met hoge opruimkosten achter blijven. Dat is onacceptabel.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer