Noviteiten Agritechnica op show Mechan Groep

De Mechan Groep in Achterveld sluit volgens goed gebruik het jaar af met een wintershow. Vorige week zagen de circa zesduizend bezoekers de nodige noviteiten.

Noviteiten+Agritechnica+op+show+Mechan+Groep
© Hendrik Begeman

Sinds afgelopen zomer is Stans van de Wetering manager van Fendt. 'Dit is mijn eerste wintershow. De interesse vind ik geweldig. Dat zoveel mensen de moeite nemen om hiernaartoe te komen. Wat het productnieuws betreft is dit het eerste evenement waar we ons als full liner presenteren.'

Op de wintershow waren noviteiten te zien, die op Agritechnica in Hannover hebben gestaan. 'Deze blijven hier, zodat dealers met hun klanten hiernaartoe kunnen komen. We hebben dertig dealers en je kunt niet van elke dealer verwachten dat ze al die machines op voorraad hebben. Ik ben er trots op dat ik onze dealers wat te bieden heb en ze met hun klanten kan ontvangen.'

Veel mensen toonden belangstelling voor de zelfrijdende spuit van Fendt. Daarnaast waren een rupstrekker en een hark van het merk Fendt aanwezig.

Massey Ferguson

Bij zustermerk Massey Ferguson was eveneens veel te zien en ook daar, net als Fendt, een verdere stap naar het full linerschap. Opvallend was de diamantkleurige outfit van een Massey Ferguson 6718 S. Hiermee luidt MF het jubileumjaar in van zestig jaar Massey Ferguson. In 1958 werd het vroegere Massey Harris omgedoopt tot het huidige Massey Ferguson.

Als noviteit waren er de nieuwe rondebalenpers en een 14 meter brede hark, die via Isobus zijn te bedienen. De nieuwe S-serie is het gevolg van een wijziging in de serie opbouw van de uit Beauvais afkomstige trekkers van 95 tot 405 pk en leverbaar met de Dyna 4, Dyna 6 of Dyna VT transmissie.

De 5709S is een compacte viercilinder van 95 pk met Dyna 4 of Dyna 6. In de Effient en Essential uitvoering is deze nu, net als alle andere S trekkers, optioneel AutoGuide voorbereid te leveren. De MF 8700S wordt nu geleverd met de nieuwste variant touch screen terminal, de Datatronic 5.

Valtra

Ook Valtra toonde enige noviteiten. Daar lag het accent vooral op de nieuwe SmartTouch armleuningbediening. Deze komt vanaf nu standaard op de N4- en T4-serie met de Versu- en Direct-uitvoering en op de complete S-serie. Salesdirector Marc de Haan maakte nog even melding van het feit dat de nieuwe Valtra T 254 van 271 pk is uitgeroepen tot Tractor of the Year 2018.

Hendrik Begeman

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer