Nog+fipronil%2Dbeperkingen+op+bijna+40+pluimveebedrijven
Nieuws
© Lé Giesen

Nog fipronil-beperkingen op bijna 40 pluimveebedrijven

In Nederland zijn nog 37 pluimveehouderijbedrijven geheel of gedeeltelijk geblokkeerd in verband met fipronil. LNV-minister Carola Schouten meldt dat in een brief aan de Tweede Kamer.

Sinds de eerste signalering van het niet toegestane ontsmettingsmiddel fipronil heeft de NVWA in totaal 363 legpluimveebedrijven met 808 stallen geblokkeerd. Vrijgave gebeurt, afzonderlijk voor eieren, pluimveevlees en mest, op stalniveau.

Volgens Schouten zijn op dit moment nog acht bedrijven volledig geblokkeerd en 29 bedrijven gedeeltelijk geblokkeerd. Van de 808 betrokken stallen zijn nog 19 stallen volledig geblokkeerd en 45 gedeeltelijk.

Monitoring in winkels

Maandelijks onderzoekt de NVWA eieren in het handelskanaal op fipronil. Tijdens deze monitoring worden af en toe nog eieren aangetroffen waarbij het gehalte fipronil de toegestane waardes overschrijdt. Die eieren moeten door de bedrijven uit de handel moeten worden gehaald.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 2°
  50 %
 • Zondag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer