Fipronilrechtszaak+dient+volgend+jaar+april
Nieuws
© Huisman Media

Fipronilrechtszaak dient volgend jaar april

De fipronilrechtszaak van LTO/NOP, NVP en een aantal pluimveehouders tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dient volgend jaar op 15 april 2019 in Den Haag.

LTO/NOP en NVP willen namelijk een schadevergoeding voor de pluimveehouders die door de fipronilaffaire zijn getroffen. Volgens beide organisaties heeft de NVWA in de kwestie nalatig en onzorgvuldig gehandeld en had de enorme schade kunnen worden voorkomen.

'De grote schade voor pluimveehouders was uitgebleven wanneer de NVWA haar taken als toezichthouder naar behoren had vervuld', gaf Roeland de Mol van BarentsKrans advocaten en notarissen eind vorig jaar al aan. 'Zo was de NVWA op de hoogte van het gebruik van fipronil door ChickFriend, maar zij heeft de sector niet eens de kans gegeven zich daartegen te wapenen. Dat kan niet.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer