Compacte+en+slimme+Kverneland+iXtrack+T3+veldspuit
Nieuws
© Eigen Foto

Compacte en slimme Kverneland iXtrack T3 veldspuit

De iXtrack T3 is een nieuwe getrokken veldspuit, die Kverneland op Agritechnica lanceert. De veldspuit combineert hoogwaardige technologie met een compacte vormgeving en volumes van 2.600 en 3.200 liter.

'De iXtrack T3 is ontwikkeld in samenwerking met boeren en is ontworpen met het oog op een kort, laag en compact design in combinatie met hightech elektronica en gebruiksvriendelijkheid', zegt Alexander Sassenberg van Kverneland.

Met het nieuwe tankontwerp is het bedienpaneel opnieuw ontworpen voor meer gebruikerscomfort. De tankafvoer ligt dicht bij de pomp en er worden korte slangen gebruikt om de restvloeistof te minimaliseren.

iXclean Pro is de volgende generatie van het automatische kranenbediensysteem van Kverneland. Dit betekent dat alle functies vanuit de cabine zijn te regelen. Schakelen tussen vullen, roeren, spuiten, verdunnen, primeren, spoelen en tank schoonmaken kan met een druk op de knop.

Centraal frame

De iXtrack T3 heeft een centraal frame dat uit sterk staal bestaat. Dit heeft een grotere flexibiliteit en duurzaamheid. Het frame is nu geklonken in plaats van gelast, wat leidt tot een sterke en robuuste constructie. De spuit heeft een laag zwaartepunt en compacte afmetingen.

De iXtrack T3 is uitgerust met een glad, geveerd parallellogram dat actief is in het veld en in transport. Het parallellogram zorgt voor stabiliteit, beperkte verticale beweging en minimaliseert afwijkingen in spuithoogte.

Spuitbomen

De stalen HSS-spuitbomen (van 18 tot 30 meter) combineren een minimum gewicht met maximale sterkte en stabiliteit. De HSA aluminium boom (21 of 24 meter) beschermt de spuitdoppen en is ontworpen om gemakkelijk te reinigen.

In de transportpositie vouwen HSA-aluminium of HSS-stalen spuitbomen over het nieuwe tankontwerp en ver weg van de trekkercabine. Dit resulteert in een transportbreedte van 2,55 meter en een hoogte van 3,20 meter.

De iXtrack T3 is standaard uitgerust met ErgoDrive kopakkermanagement, om de boomfuncties en de stuurfunctie te activeren met één druk op de knop. Met de optionele Geolift-functie op de IsoMatch Tellus PRO-aansluiting kan dit geautomatiseerd worden op basis van de gps-positie.

Spoorbreedte

Met de verstelbare assen zijn de spoorbreedten te veranderen in stappen van 5 centimeter over een bereik van 1,50 tot 2,25 meter. Om de stabiliteit te ondersteunen biedt de iXtrack T3 fusee gestuurde assen in plaats van disselbesturing die gewoon is in dit segment.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer