Wim+Bens+volgt+Hans+Huijbers+op+als+ZLTO%2Dvoorzitter
Nieuws
© ZLTO

Wim Bens volgt Hans Huijbers op als ZLTO-voorzitter

De Algemene Vergadering van ZLTO heeft deze week ingestemd met de voordracht van Wim Bens als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Met ingang van 1 april volgt hij Hans Huijbers op.

Bens is momenteel werkzaam als directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. Als voorzitter van ZLTO gaat hij, samen met de andere bestuursleden, directeur Kathleen Goense en medewerkers van ZLTO, verder werken aan de visie Boeren hebben een Oplossing. Het bestuur ziet er onder leiding van Bens op toe dat ZLTO de komende jaren maximaal betekenisvol is op het erf van haar leden.

Hans Huijbers: 'Het bestuur heeft met de keuze voor Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector. Ik deel dat vertrouwen.'

Ervaren bestuurder

Bens (58) woont in Heesch. Hij studeerde SPD/HEAO-BE en haalde later zijn MBA-diploma op Nijenrode. Sinds 2012 is hij directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o..Daarnaast is hij landelijk actief in diverse besturen en commissariaten, waaronder het Textielmuseum en het Regionaal Archief in Tilburg. In het verleden was hij commissaris bij woningcorporaties en betrokken bij het toenmalige kenniscentrum Agro & Co.

'Het bestuur heeft met de keuze voor Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel'

De verschillende functies als directeur en toezichthouder maken hem een zeer ervaren bestuurder. En door de combinatie met zijn verbindende kwaliteiten, gedreven persoonlijkheid en warme belangstelling voor de agrarische sector, vertrouwt het bestuur van ZLTO hem de functie van voorzitter meer dan toe.

Pal voor belangen

Wim Bens kijkt ernaar uit om als bestuurder van ZLTO pal te staan voor de belangen van boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. In zijn loopbaan heeft hij jarenlang in het hart van de agri & food sector gewerkt. De laatste jaren werkte hij bij een grote stadsbank, dus hij zal na zijn aantreden snel beginnen met het ophalen van zijn 'agrarische' kennis en te horen wat er leeft onder ZLTO-leden.

Hans Huijbers kondigde in oktober zijn vertrek aan. Hij zal de komende tijd zijn kennis en ervaring overdragen aan Bens, die op 1 februari aan de slag gaat, zodat hij op 1 april ZLTO met een gerust hart kan achterlaten. Dat zal dan zijn in de handen van Bens als nieuwe bestuurder en in die van Kathleen Goense, die op 1 december startte als directeur van ZLTO.

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer