Groot+boerenprotest+bij+provinciehuis+Haarlem
Nieuws
© Arjen Vos

Groot boerenprotest bij provinciehuis Haarlem

Tientallen boeren uit Noord-Holland hebben zich rond het middaguur verzameld rond het provinciehuis in Haarlem. Ze zijn woedend over de provinciale aanpak van bodemdaling in het veenweidengebied.

Met zo'n vijftig trekkers rukten de boeren op naar Haarlem om te protesteren tegen de provinciale notitie over de aanpak van bodemdaling. Deze wordt vanmiddag besproken door Provinciale Staten. De actievoerders hebben daarbij ook spreektijd aangevraagd.

Volgens de boeren en LTO Noord is de notitie gekleurd en neemt het provinciebestuur hiermee een ongefundeerd voorschot op toekomstig beleid, waarbij de koe in de wei vervangen wordt door de teelt van natte gewassen.

Spandoeken

De boerenprotestactie is vormgegeven met spandoeken en krijgt veel bijval van boeren die allemaal gekleed in overall op pad gingen om extra zichbaar te zijn in het Haarlemse straatbeeld. Nadrukkelijk spreken de organisatoren van een publieksvriendelijke actie.

© Arjen Vos

Op de spandoeken staan teksten als 'Wij zeggen nee tegen dit waanidee' en 'Koe in de wei, boer en burger blij'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer