Kas+als+Energiebron+publiceert+weblectures
Nieuws
© Koen van Wijk

Kas als Energiebron publiceert weblectures

Kas als Energiebron heeft veertien weblectures over Het Nieuwe Telen (HNT) op haar site geplaatst.

De weblectures zijn door Kas als Energiebron ontwikkeld als aanvulling op de bijeenkomsten over HNT, de verschillende cursussen en het handboek ‘De basisprincipes van HNT’. De weblectures worden gegeven door Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management) en Peter Geelen (Plantmonitoring.NL) en zijn verdeeld over drie series.

De eerste serie is het psychrodiagram, waarin het absoluut vochtgehalte, condensatie en dauwpunt, enthalpie en vernevelen aan bod komen.

De tweede serie omvat praktische toepassingen van HNT. Hieronder vallen de onderwerpen schermen tegen uitstraling, schermkieren, vochtbeheersing onder gesloten scherm, gebruik van luwe- en windzijde van de kas, en het ontvochtigen met buitenlucht inblaasinstallatie.

De derde serie behelst plantbalansen. Hiertoe behoren de assimilatenbalans, de drie basisprincipes van HNT op basis van assimilatenbalans, verdamping volgens de energie- en waterbalans van de plant, werking van de huidmondjes, en de invloed van schermen op verdamping.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer