Minister+pakt+criminaliteit+buitengebied+aan
Nieuws
© Michiel Elands

Minister pakt criminaliteit buitengebied aan

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid investeert 100 miljoen euro in de aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit.

Er wordt specifiek ingezet op de versterking van de aanpak van kwetsbare gebieden, zoals het agrarisch buitengebied, bedrijventerreinen en vakantieparken. Grapperhaus schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.

• Lees ook: Grote politieactie in buitengebied Zuid-Nederland

Van het totaalbedrag wordt 85 miljoen euro aan de regio's beschikbaar gesteld, 7,5 miljoen aan de landelijke partners en 7,5 miljoen euro voor centrale initiatieven als het Strategisch Beraad Ondermijning en het aanjaagteam. Daarbij wordt onder meer ingezet op de versterking van de aanpak in kwetsbare gebieden, waaronder de drugsproductie in het agrarisch buitengebied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer