Broedeieren ontsmetten met ultrasone verneveling

MS Schippers heeft voor ouderdierbedrijven en broederijen de Hatchfog Ultra ontwikkeld. Dit apparaat werd ook getoond tijdens Eurotier in Hannover en ontsmet broedeieren met behulp van ultrasone verneveling.

Hier wordt vaak nog formaldehyde voor gebruikt, wat schadelijk is voor het milieu. Een middel dat leidt tot roestvorming is een populair chemisch alternatief voor formaldehyde.

Volgens MS Schippers kan de Hatchfog droog ontsmetten met een middel dat onschadelijk is voor de omgeving, waarbij de eieren droog blijven. De afdoding en het uitkomstpercentage is daarbij vergelijkbaar met formaldehyde.

Gouden dierenwelzijnsmedaille

Een ander product van Schippers werd deze week op de EuroTier geëerd met de gouden dierenwelzijnsmedaille. Dat gaat om het MS Korund-systeem. Hiermee wordt wekelijks bij iedere koe een scan gemaakt van de klauwen.

Op basis van de klauwstand worden dieren die preventief moeten worden bekapt in een vroeg stadium geïdentificeerd. Door de vroege opsporing kan een goede klauwgezondheid worden gehandhaafd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer