Alle+eieren+Albert+Heijn+een+Beter+Leven+ster
Nieuws
© Lé Giesen

Alle eieren Albert Heijn een Beter Leven ster

Alle eieren van Albert Heijn hebben vanaf vandaag minimaal het 1 ster Beter Leven Keurmerk. 1 Ster betekent dat de kippen vrij kunnen scharrelen, frisse lucht krijgen en met minder hennen bij elkaar zitten.

Een volgende stap is dat Albert Heijn vanaf eind november met de blockchaintechnologie de productieketen van de Albert Heijn eigen merk eieren inzichtelijk maakt.

Door de code op ah.nl/check-je-ei n te tikken kan de consument zien wat de legdatum is van het ei en welke route het ei heeft afgelegd. Met deze volledige traceerbaarheid wordt de volgende stap gezet in transparantie voor consumenten.

Transparantie plezierig

Commercieel directeur Marit van Egmond van Albert Heijn benadrukt dat de supermarkt onderneming een gesloten transparante keten heeft waarin ze samenwerken leveranciers en pluimveehouders om duurzaamheidstappen te kunnen maken.

Eén van de pluimveehouders is Roy Thomesen uit Doetinchem. 'Wat is er mooier dan aan de consument laten zien waar de eieren vandaan komen? Ik laat met plezier alle klanten van Albert Heijn zien door welke kippen hun eieren worden gelegd. Dit is een mooie eerste stap naar transparantie.'

Dierenbescherming blij

Ook de Dierenbescherming hecht veel waarde aan transparantie. 'Het wordt zo voor consumenten steeds duidelijker in hoeverre rekening is gehouden met dierenwelzijn. Dat de eieren van het Albert Heijn-merk dan minimaal één ster van ons Beter Leven keurmerk dragen, juichen we uiteraard van harte toe', zegt Marijke de Jong-Timmerman, programma manager van het Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer