Boeren doneren eieren aan voedselbank tijdens Wereldeidag

De mmmEggies en stichting Blij met een Ei willen pluimveehouders vragen om op Wereldeidag eieren te schenken aan de voedselbank. Het gaat de organisaties daarbij niet om de aantallen eieren maar om de maatschappelijke bijdrage die ze samen kunnen leveren.

Boeren+doneren+eieren+aan+voedselbank+tijdens+Wereldeidag
© Lé Giesen

Jaarlijks is het op de 2e vrijdag in oktober is het Wereldeidag. Dit jaar valt dat op 12 oktober. Internationaal, vooral in Aziatische landen, wordt er dan aandacht geschonken aan het ei.

Om op deze dag de Nederlandse legpluimveesector ook in Nederland onder de aandacht te brengen roepen de mmmEggies en stichting Blij met een Ei de 920 Nederlandse legpluimveebedrijven op om rondom deze dag eieren te schenken aan de voedselbank.

Pakstationerkenning

De actie is goedgekeurd door de Nederlandse Controle Autoriteit Eieren (NCAE). Pluimveehouders mogen eieren schenken aan de voedselbank en hoeven daarvoor geen pakstationerkenning te hebben. De NCAE stelt dat pluimveehouders verse gestempelde eieren moeten leveren. De eieren mogen maximaal tot de dag dat ze 4 weken oud zijn, door de voedselbank uitgegeven worden.

Pluimveehouders die mee willen doen kunnen een mail sturen aan consument@mmmeggies.nl met naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en aangeven hoeveel eieren men wil doneren. Na aanmelding neemt de voedselbank uit de regio regio contact met de betreffende pluimveehouder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer