Buitengewoon+hoge+consumentenprijs+eieren
Nieuws
© RUBEN MEIJERINK

Buitengewoon hoge consumentenprijs eieren

De consumentenprijs van eieren lag in april 18 procent boven het niveau van vorig jaar. Het grote verschil is opmerkelijk, omdat de eierprijs af boerderij in de eerste maanden van 2018 fors is gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van de voedselprijzenmonitor van Wageningen Economic Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De vraag is of en wanneer supermarkten de prijzen in de winkels gaan aanpassen aan de lagere inkoopprijzen.

Na de fipronilaffaire is de productie op de getroffen bedrijven weer hersteld en worden op bijna alle bedrijven weer volop eieren geproduceerd. De index van de prijs af boerderij is gezakt van 174 punten in december 2017 naar 108 in april 2018 (2015=100). Ook de producentenprijs is in dezelfde periode gedaald.

• Bekijk de marktprijzen van eieren

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer