Tarweprijs stijgt boven de 200 euro per ton

De tarwenoteringen op de wereldmarkt en Europese markt laten forse stijgingen zien. De termijnnotering voor maaltarwe in Parijs voor levering in september van dit jaar steeg met 16,25 euro tot 203,75 euro per ton.

Tarweprijs+stijgt+boven+de+200+euro+per+ton
© Nieuwe Oogst

De verklaring is simpel. De aanhoudende droogte in de Europese Unie, het Zwarte Zeegebied, en Australië. Ook in Canada zijn de weersomstandigheden verre van ideaal. De droogte in Europa doet zich onder andere voor in Scandinavië, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noord-Duitsland, Polen, delen van Frankrijk en in de Benelux.

China

Daarnaast zijn er geruchten over een slechte tarweoogst in China. In vergelijking tot het vorig seizoen zou de opbrengst zo’n 20 procent lager zijn. Daardoor zal China, ondanks de hoge voorraden vermoedelijk meer graan gaan invoeren.

Het jaarlijkse Chinese tarweverbruik wordt geraamd op 120 miljoen ton bij een theoretische productie van 119 miljoen ton. Volgens sommige analisten zou de productie dit jaar uitkomen op 105 miljoen ton tarwe. De Chinese graanmarkt blijft echter ondoorzichtig met weinig betrouwbare informatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer