Alsnog goud voor MS Korund op EuroTier

MS Schippers ontving donderdag op EuroTier de gouden Animal Welfare Award voor de MS Korund. Eerder kreeg het bedrijf uit Bladel een zilveren award als één van de meest vernieuwende innovaties op de beurs, de innovatie-award.

Alsnog+goud+voor+MS+Korund+op+EuroTier
© schippers

Donderdagavond was de uitreiking van de Gouden Animal Welfare Award door Prof. Dr. med. Hans-Peter Hartung, de voorzitters van DLG en Dr. Hermann Onko Aeikens Staatssecretaris van BMEL (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft).

Eerste award

Op EuroTier werd dit jaar voor het eerst de Animal Welfare Award uitgereikt. Een initiatief van de Duitse Vereniging van Praktiserende Dierenartsen. Met de 'Animal Welfare Award' wil DLG innovaties die leiden tot een betere diergezondheid en dierenwelzijn extra belonen.

'Gezondheidsproblemen gerelateerd aan klauwen zijn de meest gediagnosticeerde gezondheidsproblemen in melkveebedrijven. Het zijn pijnlijke aandoeningen die het dierenwelzijn aantasten. Naast pijn en kreupelheid heeft het een negatief effect op de water- en voeropname', aldus een woordvoerder van de vereniging van praktiserende dierenartsen.

Volgens de jury streeft MS Korund naar een consequente, preventieve aanpak van klauwproblemen door vroegtijdige herkenning van veranderingen in het klauwmodel. Het is het eerste systeem dat dieren automatisch in een vroeg stadium identificeert en bij de eerstvolgende gelegenheid begeleidt naar preventieve klauwverzorging.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer