Studiebeurs bedrijfsleven voor studenten diervoeding

Negen studenten diervoeding hebben deze week in Wageningen een studie beurs ontvangen uit handen van voorzitter Henk Flipsen van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD). Sinds 2009 is in de diervoedersector de Stichting BSD actief. De stichting reikt beurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie veehouderij specialiseren in de richting diervoeding.

Studiebeurs+bedrijfsleven+voor+studenten+diervoeding
© Koos van der Spek

'Het blijft noodzakelijk om als diervoedersector te blijven investeren in studenten. Het aantal studenten voor groen onderwijs neemt af, terwijl de arbeidsmarkt roept om goed opgeleide diervoederdeskundigen voor uiteenlopende verschillende banen. We zijn blij met deze nieuwe enthousiaste en gemotiveerde studenten die gekozen hebben voor de specialisatie diervoeding', aldus Flipsen.

Versterking en verdieping

Elk jaar kent de Stichting BSD beurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van studenten, maar ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daarbovenop een geldbedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die de studie diervoeding versterken en dus tot verdieping in dit vakgebied leiden.

Doel van de stichting is om de aanwas van nieuwe studenten richting diervoeding te stimuleren om daarmee het hoge niveau van onderwijsaanbod op peil te kunnen houden. Natuurlijk wordt daarmee ook een optimale aansluiting bij de arbeidsmarkt nagestreefd. Er is behoefte aan goed opgeleide academici en HAS'ers die verstand van diervoeding hebben.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer