Wageningen beste landbouwuniversiteit

Wageningen University & Research is de hoogst aangeschreven universiteit op het onderzoeksveld landbouw. Dat blijkt uit de jaarlijkse beoordeling door de National Taiwan University (NTU).

Wageningen+beste+landbouwuniversiteit
© Wageningen UR

NTU publiceert jaarlijks een internationale ranglijst van achthonderd universiteiten. Ze maken daarbij onderscheid in zes onderzoeksvelden, uitgesplitst naar veertien onderwerpen. De NTU-ranking is gebaseerd op de productie en impact van wetenschappelijke publicaties. Volgens de NTU geeft WUR blijk van 'outstanding performance'. De NTU neemt in de beoordeling langetermijnprestaties en kortlopende onderzoeksinspanningen mee.

WUR staat in het onderzoeksveld landbouw sinds 2012 op de eerste plaats in de jaarlijkse ranglijst voor universiteiten. 'Wageningen' blijft daarmee de University of California in Davis steeds net voor. Wageningen University & Research staat ook bovenaan in de onderwerpen milieu en ecologie en landbouwwetenschap. In de categorie plant- en dierwetenschappen eindigt WUR op de tweede plaats.

In de totale lijst van alle universiteiten beslaat Wageningen de 156e plaats. De best scorende Nederlandse universiteit is Universiteit Utrecht op plaats 54. Deze universiteit heeft in tegenstelling tot Wageningen, gepubliceerd in alle werkvelden die NTU in beschouwing neemt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer