Friesland+steekt+900%2E000+euro+in+POP3
Nieuws
© Alex J.de Haan

Friesland steekt 900.000 euro in POP3

Provincie Fryslân trekt 900.000 euro uit voor het ontwikkelen van het platteland. Dat gebeurt onder de noemer POP3.

Met dit geld wil de provincie onder meer natuurinclusieve landbouw, verduurzaming van de pootgoedteelt, biologische landbouw en precisielandbouw en nieuwe verdienmodellen in de veenweide stimuleren en versterken.

Voor de regeling is in totaal 1.650.000 euro beschikbaar. Hiervan betaalt de provincie 900.000 euro en komt 750.000 van Europa. De bijdrage sluit aan bij de AgroAgenda Noord-Nederland en de Beleidsbrief Duurzame Landbouw.

Drempelbedrag

Ervaring leerde dat de hoogte van het drempelbedrag voor POP3 aanvragen een barrière is voor geïnteresseerden. Om deze barrière weg te nemen is het drempelbedrag om subsidie te kunnen krijgen verlaagd van 65.000 naar 25.000 euro. Dit vergroot de kans op meer ingediende projecten.

Boeren, onderzoekers en adviseurs kunnen de subsidie aanvragen. De regeling is geopend van 5 maart tot 8 juni van dit jaar. De regeling is voor boeren die investeren in methoden die ook goed zijn voor bijvoorbeeld weidevogels of de uitstoot van fosfaat beperken. Ook Doel is om boerenbedrijven sterk te maken voor de toekomst en tegelijkertijd natuur en milieu te beschermen.

Versterking platteland

De subsidie is onderdeel van het Europese subsidieprogramma Plattelandsontwikkeling 2014 – 2020 (POP3). Dit programma stimuleert het versterken van het platteland in Noord-Nederland. Het gaat om maatregel 8 'Samenwerking voor innovatie in het kader van Europees Innovatie Partnerschap'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer