Grimme+Rootster+bietenrooier+beperkt+bodemdruk
Nieuws
© Hendrik Begeman

Grimme Rootster bietenrooier beperkt bodemdruk

In Flevoland zijn vanmiddag en morgenmiddag twee demonstraties met de getrokken 6-rijige Grimme Rootster bietenrooier. De eerste indruk is goed.

De demonstaties zijn georganiseerd vanuit Veldleeuwerik, LMB Weevers en Aeres Praktijkcentrum. Woensdagmiddag had de rooier over aandacht niet te klagen. De eerste indruk van het rooiwerk is heel positief. De bieten leken relatief netjes uit de grond te komen, dit ondanks de wat plakkerige klei.

Bodemdruk

De Grimme Rootster staat bij telers in de belangstelling. Met de getrokken combinatie is het probleem van de bodemverdichting tot een minimum te beperken. Studenten van de Aeres hogeschool in Dronten hebben proeven genomen met betrekking tot de bodemdruk. De gegevens komen later deze week beschikbaar.

Reinigingszonnen

De rooier is sinds 2012 ook leverbaar met reinigingszonnen. Mede daardoor lijkt de machine ook voor ons land een interessante optie. Het vlaggenschip, de 639 pk Rexor met een 30 tons bunker, heeft SpeedTronic. Een sensor op de eerste reiningszon past het toerental automatisch aan ter voorkoming van extra slijtage van de zonnen en beschadiging van de bieten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer