Verkenning inzet statushouders in kassen Westland

LTO Glaskracht onderzoekt de mogelijkheden om honderd statushouders aan het werk te helpen in de glastuinbouw in het Westland. Dit doet ze samen met het werkgeversservicepunt Den Haag, twee uitzendbureaus en enkele tuinders.

Verkenning+inzet+statushouders+in+kassen+Westland
© Koen van Wijk

Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid bij LTO Glaskracht Nederland, is voorzichtig optimistisch over de kans van slagen van het initiatief.

‘We waken voor een te hoog verwachtingspatroon, maar ik heb veel vertrouwen in de expertise en het enthousiasme van de betrokken organisaties en ondernemers', aldus Loef.

Praktische oplossingen

De wil om tot werkbare oplossingen te komen is groot, volgens de beleidsspecialist. 'Momenteel wordt een verkenning uitgevoerd om te inventariseren op welke praktische vraagstukken er antwoorden nodig zijn. Daarbij putten we uit ervaringen uit het verleden. We willen voorkomen dat we vervallen in fouten, waardoor eerdere initiatieven zijn gestrand', legt Loef uit.

De beleidsspecialist raakte vorig jaar onder de indruk van de motivaties en geëtaleerde capaciteiten van statushouders die zich presenteerden aan een groep ondernemers uit de regio Den Haag. ‘Het kennisniveau en de persoonlijke drijfveren maken deze doelgroep interessant voor de sector. Daarnaast zijn er ook volop sociale motieven om de kansen nader te onderzoeken.’

Volgens Loef is het niet eenvoudig, omdat diverse regels en arbeidsvoorwaarden nogal verschillen met de gangbare situatie. ‘Toch hebben we het tij nu mee. De neuzen staan dezelfde kant op en we hebben goed in beeld wat nodig is en wat geboden kan worden.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer