Informatiebijeenkomsten ganzenschade Drenthe

De ganzenoverlast op akkerbouw- en grasland in Drenthe neemt toe. LTO Noord houdt in de komende weken drie bijeenkomsten om boeren te informeren over onder meer het belang van schademelding en de afhandeling daarvan.

LTO Noord-beleidsmedewerker Roel Visser benadrukt het belang van schademelding. 'Ik heb het idee dat veel boeren bang zijn voor de papieren rompslomp die het met zich meebrengt. Maar alleen als we zoveel mogelijk schade in kaart weten te brengen, hebben we een goed beeld van de werkelijke situatie.'

Met die cijfers kan LTO om tafel met provinciale politici, geeft hij aan. 'Dan kunnen we ook daadwerkelijk van invloed zijn op het Drentse beleid ten aanzien van de ganzenstand en de compensatie voor de schade.'

De LTO-bijeenkomsten zijn op:

-donderdag 1 november in Vries (Zalencentrum Onder de Linden )
-donderdag 8 november in Erica (Dorpshuis ’t Schienvat)
-maandag 12 november in Nijeveen (Dorpshuis de Schalle)

Alle bijeenkomsten beginnen om 20 uur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 6°
  20 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
 • Zondag
  6° / 1°
  0 %
Meer weer