Massey Ferguson trekt veel bezoekers naar Vrebamelkvee

Maar liefst negenduizend bezoekers kwamen eind vorige week naar de Diamond Days van Massey Ferguson in Vredepeel. Daar bekeken zij niet alleen de nieuwste trekkers en machines van Massey Ferguson, maar ook de 2.250 melkkoeien van Vrebamelkvee.

De Mechan Groep vierde het feit dat het merk Massey Ferguson zestig jaar bestaat. 'We hoopten op vierduizend à zesduizend bezoekers', zegt Simon Kram van de Mechan Groep. Het werden er bijna twee keer zo veel. 'Dat heeft te maken met de locatie. Het brengt liefhebbers van mechanisatie en veehouderij op de been.'

Vrebamelkvee heeft een erf van 10 hectare met zes ligboxenstallen. De koeien worden drie keer per dag gemolken in een 80- en 22-stands draaimelkstal. De 80-stands draaimelkstal is sinds begin dit jaar in gebruik. Tijdens het melken stapt elke zes seconden een melkkoe naar binnen.

Zuivel en mest

Op Vrebamelkvee wordt op dit moment gebouwd aan een eigen zuivel- en een mestverwerkingsfabriek. De zuivelfabriek zit in een oplegger en moet zorgen voor een stabiele en hogere melkprijs. Het plan is om in 2019 eigen producten voor consumenten aan te bieden.

© Han Reindsen

De mestverwerkingsfabriek levert mestkorrels met gehaltes die de afnemer wens. 'De mestkorrels van de eerste twee jaar zijn al verkocht', zegt Rene van Bakel. Hij wil alle rundveemest verwerken en voor de eigen bemesting varkensdrijfmest gebruiken. 'Koeienmest gaat geld opbrengen en dat heeft met het geloof te maken.'

Glazen wanden

Op termijn wil Van Bakel alle ligboxenstallen voorzien van glazenwanden. In de gesloten stallen is de methaan af te vangen en in de mestverwerkingsfabriek vloeibaar te maken. Tegelijk is het de bedoeling om jaarrond het klimaat in de stal op 10 graden Celsius te houden. 'Ideaal voor de koeien en net warm genoeg om zonder handschoenen aan te kunnen werken', zegt Van Bakel.

© Han Reindsen

Bij alle plannen krijgt Vrebamelkvee ondersteuning van Wageningen University & Research. Technieken die praktijkrijp zijn, worden elders in de wereld op moderne melkveebedrijven toegepast. Onder andere in China.

Presenteren

Op Vrebamelkvee kwam in 1968 de eerste Massey Ferguson. Daarna is het melkveebedrijf het merk trouw gebleven. Voor de Mechan Groep een mooie locatie om trekkers machines te presenteren. Te zien waren onder meer de nieuwe MF Ideal combine, de MF 8740 S Dyna VT trekker, de MF 2370 UHD grootpakkenpers, de grootste MF TH 8043 verreiker en de MF RB Protec rondebalenpers.

© Han Reindsen

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer