VGO-enquête onder geitenhouders

Universiteit Utrecht is op zoek naar geitenhouders met meer dan vijftig volwassen geiten. Die groep wordt gevraagd om een enquête in te vullen over de uitkomsten van het Veehouderij Gezondheid en Omwonenden (VGO) onderzoek.

VGO%2Denqu%C3%AAte+onder+geitenhouders
© René Eijsink

Onderzoek bij die groep moet de oorzaak achterhalen van het feit dat volgens de VGO rond geitenbedrijven vaker longontstekingen voorkomen bij omwonenden. De oorzaak hiervan is onbekend.

• Lees ook: Rapport linkt geitenhouderij aan longproblemen

Met behulp van een vragenlijst willen de onderzoekers meer inzicht krijgen in bedrijfskenmerken die hier mogelijk een rol in spelen. Zo kunnen er inzichten verkregen worden in bedrijfskenmerken die wel, of juist niet, van belang zijn, om vervolgens passende maatregelen te ontdekken. Hiermee kunnen onzekerheden weggenomen worden die bij diverse overheden aanleiding zijn geweest om voorlopig geen nieuwe vergunningen af te geven voor geitenhouderijen.

Brief melkinzamelaar

Binnenkort ontvangen geitenhouders per post een brief, verstuurd door de melkinzamelaar. Deze brief bevat achtergrondinformatie en een uitnodiging om deel te nemen aan dit online-onderzoek. Hoe meer geitenhouders de vragenlijst invullen, des te beter er in kaart gebracht kan worden wat relevante en niet-relevante factoren zijn voor het vaker optreden van longontsteking bij omwonenden.

Alle gegevens worden anoniem verwerkt en enkel gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Geitenhouders die de brief niet hebben gehad, kunnen via de mail contact opnemen met de onderzoekers: vgo.info@uu.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer