Vlaanderen+vergoedt+droogteschade+boeren
Nieuws
© Pixabay

Vlaanderen vergoedt droogteschade boeren

Boeren, tuinders en kwekers in Vlaanderen kunnen maximaal 62.400 euro krijgen om de schade door de droogte van afgelopen zomer te compenseren.

De Vlaamse regering heeft vrijdag de droogte tussen 2 juni en 6 augustus erkend als landbouwramp. Voor Nederlandse landbouwbedrijven is zo'n financiële tegemoetkoming vooralsnog niet aan de orde. Zij kunnen met een verklaring wel een overbruggingskrediet bij de bank aanvragen, maakte landbouwminister Carola Schouten in augustus bekend.

• Lees ook: RVO geeft verklaring voor overbruggingskrediet af

In heel Vlaanderen zijn ongeveer 12.000 schadegevallen gerapporteerd, meldt landbouwminister Joke Schauvliege. Onder meer groente- fruit-, bloem- en boomkwekers krijgen drie maanden de tijd om een aanvraag in te dienen. Zij moeten daarin wel het verband tussen de droogte en de schade aantonen. De regering heeft 55 miljoen euro gereserveerd.

'Ik heb mijn diensten opgedragen om prioriteit te geven aan de afhandeling van deze schadedossiers, zodat de uitbetalingen zo spoedig mogelijk kunnen volgen', zegt de bewindsvrouw op haar website.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer