Bauernverband+wil+pragmatischer+droogtebeleid
Nieuws
© Twan Wiermans

Bauernverband wil pragmatischer droogtebeleid

Het Deutsche Bauernverband (DBV) roept op om bij de staatssteun aan boeren, in verband met de droogte, pragmatischer te werken.

De voorzitter van de Duitse boerenvereniging, Joachim Rukwied, bekritiseert de uitvoering van afspraken tussen de federale en staatssteun voor droogte aan de boeren.

Rukwied vindt dat de procedure de boeren overbelast en te lang duurt. 'De procedure staat geen snelle en effectieve noodhulp toe. We zijn bang dat een aantal bureaucratische hindernissen veel getroffen boerenbedrijven zullen buitensluiten van de hulpverlening.'

Vereenvoudigen

Een gezamenlijk besluit van alle voorzitters van de federaties van staatslandbouwers dringt er bij de federale regeringen en deelstaatregeringen op aan om dit hulpprogramma te vereenvoudigen. 'Als de getroffen bedrijven echt geholpen moeten worden, wat dringend nodig is, moeten de regels anders worden opgesteld', stelt Rukwied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer