Activisten Oostvaardersplassen laten verdacht pakketje achter

Het 'verdachte pakketje' dat maandagochtend bij de entree van het provinciehuis van Flevoland in Lelystad werd gevonden blijkt onschuldig. Dat meldt De Stentor.

Activisten+Oostvaardersplassen+laten+verdacht+pakketje+achter
© Omroep Flevoland

Het ging om een actie van mensen die tegen het beleid in de Oostvaardersplassen zijn, laat de provincie Flevoland weten. Volgens commissaris van de Koning Leen Verbeek zijn spandoeken aangetroffen waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen de SS (de fanatieke dienst van de Nazi's) en Staatsbosbeheer (SBB).

• Lees ook: Minister baalt van actievoerders Oostvaardersplassen

Verbeek heeft geen goed woord over voor de actie. Prominente actievoerders die in voorbije maanden van zich lieten horen, laten tegenover de Stentor weten dat zij niet achter de actie zitten.

Spandoeken

Op het afgezette provinciehuis in Lelystad zijn tevens spandoeken aangetroffen met daarop leuzen over de Oostvaardersplassen. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Op Twitter circuleert een afbeelding van een spandoek met de tekst Welkom in de schiettent van SBB. Met dat laatste wordt mogelijk Staatsbosbeheer bedoeld.

Provincie Flevoland besloot vorige maand dat er zeker duizend herten in de Oostvaardersplassen zullen worden afgeschoten. De politie weet nog niet of er een verband is tussen de spandoeken en het aangetroffen verdachte pakketje.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer