Nieuw+Land+nu+officieel+Nationaal+park
Nieuws
© eigen foto

Nieuw Land nu officieel Nationaal park

Nederland heeft er officieel een Nationaal park bij: Nieuw Land in Flevoland. De natuurgebieden de Oostvaardersplassen, het Markermeer, de Marker Wadden en de Lepelaarsplassen vormen gezamenlijk het nieuwe Nationaal park.

Landbouwminister Carola Schouten maakte maandag bekend dat zij Nieuw Land die status heeft toegekend. Het gebied is bijzonder, want het bevindt zich letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Nadat die was ingepolderd, kon de natuur er zijn gang gaan.

Schouten ziet de mogelijkheden van het park. 'Nieuw Land gaat over meer dan natuur ontwikkelen. Het is ook een aansprekend verhaal over, van en door Nederlanders.' Andere Nationale parken zijn bijvoorbeeld De Biesbosch, De Weerribben-Wieden, De Sallandse Heuvelrug en De Loonse en Drunense Duinen.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer