Tobroco%2DGiant+bouwt+twintigduizendste+machine
Nieuws
© Eigen Foto

Tobroco-Giant bouwt twintigduizendste machine

Bij het Nederlandse bedrijf Tobroco-Giant in Oisterwijk is de twintigduizendste machine van de band gelopen.

Het gaat om een D337T X-TRA in de kenmerkende geel-grijze kleuren. De machine is compleet uitgerust met cabine, HD-aandrijving en 3-punts hef en bestemd voor de Deense markt.

De eerste Giant-kniklader werden in 2001 gebouwd. In dat jaar lag het totaal aantal op vijftien stuks. Daarna stijgt de vraag naar machines hard en in 2014 produceert Tobroco-Giant de tienduizendste machine.

Mijlpaal

In de drie jaar daarna bouwt het bedrijf nog eens vijfduizend machines en begin 2017 rolt het eerste exemplaar van de band. Ruim anderhalf jaar later wordt nu dus weer een volgende mijlpaal bereikt met de twintigduizendste machine.

De afgelopen jaren is Tobroco-Giant sterk groeiende. Mede door de aanhoudende vraag naar knikladers, verreikers en skidsteers alsmede de nieuwe modellen die worden toegevoegd. Daarom wordt de huidige productielocatie in Oisterwijk geoptimaliseerd en verder uitgebreid.

Productielijnen

Eind dit jaar zijn er diverse nieuwe productielijnen toegevoegd en is de voorassemblage gecentraliseerd. De komende jaren worden gebruikt om het vloeroppervlak te vergroten en het realiseren van een hoogbouw magazijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer