Giant+skid+steers+zijn+onderhuids+veranderd
Nieuws
© Eigen Foto

Giant skid steers zijn onderhuids veranderd

Tobroco heeft de Giant skid steers vooral onderhuids vernieuwd. De compacte machines zijn allround inzetbaar: ze ruimen, vegen, transporteren en voeren dieren bij bijvoorbeeld boeren en maneges.

Werkzaamheden moeten tegenwoordig zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Het toenemende tekort aan arbeidskrachten verhoogt deze druk. De nieuwe Giant skid steers zijn met de vele werktuigen multifunctioneel inzetbaar en helpen het werk eenvoudiger te maken.

Er is keuze uit drie modellen Giant skid steers: SK212G, SK212D en SK252D. De machines hebben een gewicht van 750 tot 810 kilo. Het frame van de nieuwe Giant skid steers is grotendeels hetzelfde en de verbrandingsmotoren zijn gelijk gebleven. Er is keuze uit een 2-cilinder Honda-motor met 21 pk of een 3-cilinder Kubota-motor van 20 of 25 pk.

Gebruiksvriendelijker

Onderhuids is er des temeer verandert. Een nieuw ventielenblok zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om werkzaamheden precies uit te voeren. Verder voorziet Tobroco de skid steer laders van een grotere hydrauliekpomp voor meer vermogen en een hogere opbrengst. Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht.

Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om eenvoudig banden te wisselen. Naar gelang de werkzaamheden is er keuze uit een groot aantal verschillende banden. Deze zijn zelfs op locatie te wisselen en geven de machine een breedte tussen 76 en 110 centimeter.
Het nieuwe bestuurdersplatform is beter geveerd en eenvoudig op te klappen.

Remsysteem

Optioneel zijn de skids uit te voeren met een soft brake. Met dit systeem remt de skidsteer geleidelijke na het loslaten van de stuurhendels. Naast dit remsysteem zijn er diverse andere opties beschikbaar. Bijvoorbeeld een hydraulische snelwissel, voor wisselen van werktuigen zonder van de machine af te stappen.

Voor het werken met hydraulisch aangedreven werktuigen (cirkelmaaier, veegmachine en dergelijke) zijn de machines uit te rusten met een dubbele tandwielpomp en zijn er meerdere dubbelwerkende functies mogelijk.

Voor werkzaamheden in gebouwen en tussen de dieren zijn de twee dieselvarianten uit te voeren met een geïntegreerde roetfilter. Dit filter reduceert de uitstoot met ruim 90 procent, wat het werkklimaat ten goede komt. Daarnaast zijn de skids uit te voeren met een cycloonfilter, zodat de luchtfilter minder snel zal vervuilen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer