Suiker+Unie+verlaagt+opbrengstprognose+nog+verder
Nieuws
© Koos van der Spek

Suiker Unie verlaagt opbrengstprognose nog verder

De agrarische dienst van Suiker Unie schat de gemiddelde opbrengst nu op 13,5 ton suiker per hectare. Dat is 0,5 ton per hectare lager dan de vorige prognose.

De nieuwe verwachting is op basis van de inmiddels geleverde hectares en een verdere extrapolatie van deze cijfers. Van alle gebieden zijn nu cijfers van geleverde hectares waardoor de schatting nu nauwkeuriger is.

• Lees ook: Suikeropbrengst door Suiker Unie naar beneden bijgesteld

Vooral de opbrengsten op de lichte grond vallen tegen, meldt Suiker Unie. In de meeste kleigebieden worden normale tot goede opbrengsten gehaald. De opbrengstverschillen blijven zeer groot.

Suikergehalte

Het suikergehalte was afgelopen week met 16,4 procent hetzelfde als de week ervoor. 'We zien wel in de eerste dagen van deze week dat het suikergehalte aan het toenemen is. De zonnige weersomstandigheden geven daar ook aanleiding toe', aldus Suiker Unie.

Telers stellen het rooimoment tot het laatst uit of willen niet rooien of rooien minder dan wat is opgegeven. Het tarrapercentage blijft met 6,6 procent mooi laag en dat zal de komende weken ook laag blijven, zo is de inschatting.

De fabrieken draaien op hoge capaciteit. 'De grens van 1 miljoen ton verwerkte bieten ligt al weer een paar dagen achter ons', meldt Suiker Unie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 5°
  10 %
 • Zondag
  22° / 8°
  50 %
 • Maandag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer