Suiker+Unie+zet+deur+open+tijdens+Dutch+Agro+Food+Week
Nieuws
© Han Reindsen

Suiker Unie zet deur open tijdens Dutch Agro Food Week

Tijdens de Dutch Agri Food Week kunnen belangstellenden de fabrieken van Suiker Unie in Dinteloord en Vierverlaten bij Groningen bekijken. De Dutch Agro Food Week staat in het teken van voedsel en gezondheid.

De Dutch Agri Food Week (DAFW) is het jaarlijks terugkerend nationale podium waar ontwikkelingen rond de productie van ons voedsel centraal staan. Tijdens de editie 2018, van 5 tot en met 16 oktober, delen partijen uit de agrifoodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving.

Cosun is partner van DAFW en neemt ook dit jaar deel met eigen activiteiten. Vrijdag 5 oktober nodigt Suiker Unie/Cosun belangstellenden uit gemeenten in West-Brabant uit om een kijkje te nemen in de suikerfabriek in Dinteloord: het productieproces van biet tot suiker.

Bietenteelt

Daarnaast laat Suiker Unie zien wat er gedaan wordt in de bietenteelt en aan circulair ondernemen, bijvoorbeeld de productie van groen gas, veevoer, melasse en kalkmeststof. Innovaties en toekomstige mogelijkheden zoals bio-plastics, eiwitten en vezels uit bieten komen eveneens aan bod. De volledig circulaire auto Noah, met een chassis van bio-plastic gemaakt uit suiker, is ook te zien.

Op vrijdag 12 oktober organiseert Suiker Unie/Cosun eenzelfde programma in de suikerfabriek Vierverlaten, bij Groningen, gericht op belangstellenden uit deze regio. Voor meer informatie en het volledige programma, ga naar dutchagrifoodweek.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer