Katja+Schuurman+presenteert+kinderboeken+over+boerderijleven
Nieuws
© Arie Meijer

Katja Schuurman presenteert kinderboeken over boerderijleven

Presentatrice en actrice Katja Schuurman heeft twee kinderboeken geschreven over het leven op de boerderij. In 'Koeiendansdag' en 'Het Boerderijspookje' beleven hoofdpersonen Daan en Charlie allemaal spannende avonturen.

De televisiester woont tegenwoordig op het platteland, maar kennis over de agrarische sector heeft ze weinig. Daarom heeft ze de hulp in geroepen van onder meer FrieslandCampina, voor wie ze de boeken ook geschreven heeft. 'Ik had nog nooit gehoord van pinken. Dat het dus koeien zijn die nog geen kalfje hebben gekregen, wist ik niet. En we zijn toen naar een boerderij geweest in de buurt.'

De boeken werden dinsdag gepresenteerd op kinderboerderij De Meent in Hilversum. Volgens Schuurman is het boek voor alle kinderen leuk. 'Ik weet eigenlijk zeker dat de kinderen het leuk gaan vinden. Ik heb zelf een dochter, dus ik weet een beetje wat kinderen aanspreekt. Het moet spannend zijn, er moet genoeg te lachen zijn en het is leuk dat ze er wat vanop steken.'

De boeken zijn tot 16 oktober gratis en alleen te verkrijgen bij de supermarkten Jumbo, bij de aanschaf van enkele zuivelproducten van FrieslandCampina.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  27° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer