ZLTO begeleidt stoppende boeren

ZLTO heeft samen met Leren en Werken en provincie Noord-Brabant het programma 'Een nieuw toekomstperspectief voor stoppende agrarische ondernemers' ontwikkeld. Veehouders en hun personeel worden begeleid naar een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt.

ZLTO+begeleidt+stoppende+boeren
© Twan Wiermans

Gedurende zes maanden werken de veehouders en hun personeel met een coach aan persoonlijke doelen om hen in hun boerenkracht te zetten richting de arbeidsmarkt. De ondernemer start met een intakegesprek met een coach van ZLTO die de ondernemer het gehele programma begeleidt. Tijdens het intakegesprek peilt de coach de behoefte van de ondernemer en stelt daarop en programma op maat samen.

Dit programma kan bestaan uit: deelname aan de workshop 'Een nieuwe start voor bedrijfsbeëindigers', over de keuze die gemaakt is om te stoppen met het bedrijf; het verkennen van persoonlijke kwaliteiten; welke beroepen en sectoren het beste passen bij de ondernemer en eventueel het nemen van een kijkje in de keuken; ZLTO helpt de ondernemer zich online te profileren, biedt begeleiding met het opstellen van een sollicitatiebrief en een goed CV en de voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

Het programma is onderdeel van een pakket aan ondersteunende maatregelen die de veehouderij helpt versneld te verduurzamen. Meer informatie over 'Een nieuw toekomstperspectief voor agrarische stoppende ondernemers' staat op de website van ZLTO. Daar kunnen ondernemers zich ook aanmelden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer