Dierwelzijn in schijnwerpers op EuroTier 2018

Met de Animal Welfare Award schenkt EuroTier 2018 extra aandacht aan dierwelzijn. Een voorwaarde voor het behalen van deze nieuwe speciale prijs is het winnen van een EuroTier gouden of zilveren medaille.


Driehonderd innovaties

Dierwelzijn+in+schijnwerpers+op+EuroTier+2018
© Eigen Foto

Naast de gouden en zilveren medailles viert EuroTier 2018 een première. Voor de eerste keer zal de beurs een speciale prijs uitreiken voor producten die voldoen aan de eisen van hogere dierenwelzijnsnormen. Innovaties op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid komen hier aan de orde.

De Animal Welfare Award wordt gezamenlijk aangeboden door de Duitse vereniging van praktiserende dierenartsen en de Duitse landbouwvereniging DLG. De winnaars van de Animal Welfare Award worden bekendgemaakt tijdens het 'International Animal Health Event' in Hannover op 15 november 2018.
Voor Eurotier 2018, van 13 tot en met 16 november in Hannover, zijn dit jaar bijna driehonderd innovaties ingediend, goed voor één gouden medaille en 25 zilveren medailles. Producten die een medaille hebben gewonnen, zijn niet eerder getoond en/of hebben geen medailles gewonnen op een andere grote (internationale) beurs.

De gouden medaille is voor een zuigeenheid van Meier-Brakenberg uit Duitsland. Met deze trogreiniger, die eenvoudig is aan te sluiten op het pistool van de hogedrukreiniger, kunnen varkenshouders voerresten in een korte tijd uit de troggen verwijderen. Dit zorgt voor een optimale hygiëne.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer