Voersysteem+Innovado+draait+op+vier+bedrijven
Nieuws
© Eigen Foto

Voersysteem Innovado draait op vier bedrijven

Het volledig automatische voersysteem Innovado van Schuitemaker is bedrijfsklaar. Het wordt dit jaar in productie genomen in de fabriek in Rijssen. Vier machines draaien nu in de praktijk.

Na een intensieve productontwikkelingsperiode waarin diverse productconcepten zijn ontwikkeld en (praktijk)getest gedurende de afgelopen jaren, is dit bijzondere automatische voersysteem inmiddels operationeel op drie bedrijfslocaties in Nederland (Laren/Gelderland, Emmer-Compascuum/Drenthe en Bant/Noordoostpolder en een bedrijfslocatie in Duitsland (Wesel).

Daarnaast staan er op dit moment vier implementatietrajecten in de planning op melkveebedrijven in Groningen, Friesland, Overijssel en Duitsland, waar de Innovado de komende maanden in bedrijf wordt gesteld.

Arbeidsbesparend

Met de verdergaande schaalvergroting en automatisering in de melkveehouderij en vleesveehouderij en de groeiende focus op arbeidsbesparing en betere voerefficiëntie, biedt de Innovado een slimme oplossing, om de dagelijkse voerwerkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren.

Het voordeel van de Innovado is dat er geen tussenopslag en/of laadstations nodig zijn. De machine werkt volledig autonoom, direct van de kuil naar de koe. Het ruwvoer is daardoor altijd vers.

Het systeem is toepasbaar op vrijwel ieder bedrijf. De veiligheid op en rond het erf is met het Schuitemaker Intelligent Systeem gewaarborgd.

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer